REPORT

 

Report z akce Maya Jane Coles @ Roxy od čéši

V pátek nás navštívila malá vzrůstem, velká svou hudební osobností, Maya Jane Coles, v současnosti jedna z nejzásadnějších DJane dneška. Maya Jane Coles, která si prošla za svou hudební kariéru nespočtem druhů hudebních žánrů a vydala zlomová EP a spoustu úžasných tracků, přijela do Roxy, aby nám předvedla, jakou má obrovskou sílu v hudebním přednesu. Nikdo nedokázal předem odhadnout, na jaké vlně se ponese její páteční vystoupení, zda-li se sklouzne na současné vlně house music, nebo zda dokáže vzít za tvrdší odnož techno music, se kterou má také bohaté zkušenosti... Na to, jak malá je, se toho fakt nebála! :)

 

Dorazili jsme do Roxy krátce po půlnoci a za pultem, prozatím pomalu se plnící Roxy, postával Roman Rai. V prvních chvílích jsme se ale odebrali do vedlejší místnosti, kde jsme ještě debatovali s přáteli a připravovali se na krásný večer plný tance a zábavy. Když jsme se vrátili na taneční parket hlavního sálu, po několika málo chvílích jsme slyšeli od Romana v zástupu krásných tracků jeden z těch nejhypnotičtějších. Jeho vlastní a úžasný "Perceptions Of Delusion"! Strašně moc se mi tenhle track líbí, a když mi ho pouštěl prvně DJ Subgate v autě, bylo opravdu silné jej pak slyšet i na velkém zvuku. Roman nás nejen touto skladbou dokázal krásně vtáhnout do začínajícího děje nočního života, ale následně nás v závěrečných chvílích připravil i na tvrdší beaty dámy jménem Maya Jane Coles.

Roman Rai

Maličkatá Maya se postavila za přehrávače, a rozhodla se nás vůbec nešetřit. Předváděla vskutku úžasnou techno show plnou hlasitých a burácejících tracků. Nikdo z nás nevěděl, zda-li opravdu takhle bude pokračovat celou noc, celé své hraní, ale nakonec vykouzlila více jak dvě hodiny úžasné techno jízdy. Nedokážu vám přímo specifikovat, jakou odnož techna prezentovala, v dnešní době je schopno do této škatulky plno z nás vměstnat kde co, ale tracky to rozhodně nebyly loudavé či umírněné. Roxy v tuto noc zažila opravdu silnou malou Mayu a všichni se z ní radovali, jak jen dokázali. Klub nebyl sice tentokrát plný k prasknutí, jak by se asi na takové jméno slušelo, ale za dva roky už zase nebude asi příležitost a možnost tu tuhle dámu mít, protože bude už nedostupná... Krásný set to byl, a jsem moc rád, že jsem jí stál za zády!

Maya Jane Coles @ Roxy

Na závěr noci se za pult postavili pánové Lumiere a Fatty M. Fattyho mám opravdu, co se hudebního ražení týče, velmi rád. Pro mě je to takový český Ricardo, a to nejen jeho vzezřením, ale i osobní prezentací - jen je mi asi tak milionkrát sympatičtější než právě zmiňovaný DJ a producent. K ránu už oba měli "k dispozici" o poznání méně početnější publikum, zato však stále plné sil a chuti tančit. Za tu chvilku jsem byl rád a příště si je poslechnu rozhodně o něco déle - tentokrát mě však únava pozvala domů celkem brzy...

Maya Jane Coles @ Roxy

Co říci na závěr? Nezaujatě? To asi nic, protože pro Roxy žiji a doufám, že v ní budu trávit ještě spoustu let! Děkuji za ta jména, co klub vozí, a že dokáže v dnešní době pořád přitáhnout i clubbery ze vzdálenějších míst a ne jen turisty toužící po zábavě a pivu...

čéša

foto: Fotobesi

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016